Recept

Tarwesalade met groenten, lam en pistaches en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de munt, schud droog en pluk de blaadjes. Snipper de teentjes knoflook. Laat de kappertjes uitlekken. Hak de pistachenootjes in de blender, voeg de munt, kappertjes, olijfolie, knoflook en geraspte citroenschil toe en mix verder tot een pasta. Kruid met peper en zout en wrijf er de koteletjes mee in. Zet weg in de koelkast.

  2. 2

    Kook de graantjes beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken en afkoelen. Dop de tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij de houtachtige uiteinden van de groene asperges, pel de ui, maak de venkelknol schoon en schaaf alle groenten met de mandoline in dunne plakjes.

  4. 4

    Meng de graantjes met de groenten. Klop het citroensap door de olijfolie, kruid de vinaigrette met peper en zout en maak er de salade mee aan.

  5. 5

    Snij beide citroenen doormidden, leg ze met de snijkant naar onderen op de grill en rooster ze in een paar minuten goudbruin.

  6. 6

    Gril de lamskoteletjes 2 à 3 minuten per kant zodat het vlees nog rozig is in het midden. Laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer ze dan op de graantjessalade, met de gegrilde citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarwesalade met groenten, lam en pistaches en munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!