Recept

Witte lasagne met knolselder en bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor witte lasagne met knolselder en bospaddenstoelen is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kop, overgiet met kokend water en laat
    10 minuten weken. Schep ze uit het water (hou het vocht bij), dep droog en hak grof. Stoof ze samen met de verse paddenstoelen aan in 2 el boter en 2 el olijfolie en kruid met peper en zout. Schep uit de pan en zet opzij.

  2. 2

    Doe de rest van de boter en olijfolie in de pan en bak de sjalotten en ham tot de sjalot glazig is. Voeg de knolselder en het kruidentuiltje toe en stoof 6 minuten. Voeg de prei toe en stoof 5 minuten. Voeg de champignons toe, overgiet met marsala, breng aan de kook en laat 5 minuten verdampen.

  3. 3

    Zeef het kooknat van de paddenstoelen door een filterzakje en doe dit in de pan, samen met de bouillon. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de room toe, laat 5 minuten inkoken, bind eventueel met wat maïszetmeel en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C en breng gezouten water aan de kook. Kook de lasagnevellen 1 minuut voor en laat uitlekken op een theedoek. Leg lasagnevellen, paddenstoelen en mozzarella in laagjes in een ingevette schaal en bak de lasagne 35 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de kaassaus: smelt de boter, doe de bloem erbij, laat garen en voeg de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de kaas toe.

  6. 6

    Serveer de lasagne op kaasbechamel, met verse broodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte lasagne met knolselder en bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!