Recept

Gelakte zalm met zeewier en peulvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor gelakte zalm met zeewier en peulvruchten is perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal, overgiet met marinade en laat 30 minuten trek­ ken. Maak alle peulvruchten schoon (of haal uit de diep­ vries en laat ontdooien).

  2. 2

    Verwarm de sesamolie in een koekenpan met antiaan­ baklaag en bak de zalm 2 minuten per kant. Zet opzij en hou warm. Laat de rest van de marinade tot de helft inkoken.

  3. 3

    Stoom of blancheer alle peulvruchten in 5 à 10 minu­ten beetgaar. Laat ze schrik­ ken onder koud water en uit­ lekken, en meng ze in een kom met de zeewiersalade. Werk af met de gekonfijte gember.

  4. 4

    Dresseer de peultjes­zee­ wiermix op borden en leg er de zalm bij. Lepel of ‘lak’ wat ingekookte marinade over de vis, zodat deze mooi gaat glanzen. Werk af met sesam­ zaadjes en toefjes wasabi. Serveer met noedels of rijst in aparte kommetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakte zalm met zeewier en peulvruchten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal, overgiet met marinade en laat 30 minuten trek­ ken. Maak alle peulvruchten schoon (of haal uit de diep­ vries en laat ontdooien).

  2. 2

    Verwarm de sesamolie in een koekenpan met antiaan­ baklaag en bak de zalm 2 minuten per kant. Zet opzij en hou warm. Laat de rest van de marinade tot de helft inkoken.

  3. 3

    Stoom of blancheer alle peulvruchten in 5 à 10 minu­ten beetgaar. Laat ze schrik­ ken onder koud water en uit­ lekken, en meng ze in een kom met de zeewiersalade. Werk af met de gekonfijte gember.

  4. 4

    Dresseer de peultjes­zee­ wiermix op borden en leg er de zalm bij. Lepel of ‘lak’ wat ingekookte marinade over de vis, zodat deze mooi gaat glanzen. Werk af met sesam­ zaadjes en toefjes wasabi. Serveer met noedels of rijst in aparte kommetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!