Recept

Kerstkalkoen met geroosterde druiven en risotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker voor kerst gecombineerd met minder traditionele bijgerechten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de walnoten met de honing in een pan tot ze beginnen te karamelliseren. Rooster ze daarna 5 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak grof. Meng de salie en rozemarijn met de feta en walnoten.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Spoel de kalkoen vanbinnen en vanbuiten. Dep de buitenkant droog. Kruid de binnenkant royaal met peper en zout. Vul de holte met de knoflook en de helft van de gesneden appel. Bind de poten dicht. Leg in een grote vuurvaste ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Leg de rest van de appel samen met de druiven en de feta, noten en kruidenmengeling rond de kalkoen. Verdeel er de wijn en nog extra vlokjes boter over en zet nog 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot voor de risotto. Fruit de risotto in olijfolie en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas witte wijn en roer met een houten lepel tot het vocht door de rijst is opgenomen.

  5. 5

    Warm de bouillon op en giet hem pollepel per pollepel bij de risotto. Roer telkens tot al het vocht opgenomen is. Dat duurt ongeveer 20 minuutjes.

  6. 6

    Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Fruit ze samen met de knoflook in olijfolie. Kruid met peper en zout en roerbak goudbruin. Bestrooi met gehakte peterselie.

  7. 7

    Meng de champignons en de parmezaan met de risotto. Werk af met wat truffelolie. Serveer de kalkoen met de risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstkalkoen met geroosterde druiven en risotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!