Gekaramelliseerde vlaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gekaramelliseerde vlaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vlaatjes met een extra lekker laagje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Kwast of wrijf vier niet al te grote, maar wel vrije diepe ovenschaaltjes in met boter.

  3. 3

    Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker.

    Roer er de bloem en het vanille-extract door.

  4. 4

    Breng de melk met de room aan de kook.

    Schenk de kokendhete vloeistof bij de eiercrème en roer voortdurend.

  5. 5

    Verdeel over de schaaltjes en zet ze 30 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van de oven.

  6. 6

    Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur, en zet ze dan ten minste 30 minuten in de koelkast.

  7. 7

    Strooi de rietsuiker op de vlaatjes.

    Zet de kommetjes een paar minuten helemaal bovenaan in de oven onder de hete grill.

    Of karamelliseer de suiker met een brandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Kwast of wrijf vier niet al te grote, maar wel vrije diepe ovenschaaltjes in met boter.

  3. 3

    Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker.

    Roer er de bloem en het vanille-extract door.

  4. 4

    Breng de melk met de room aan de kook.

    Schenk de kokendhete vloeistof bij de eiercrème en roer voortdurend.

  5. 5

    Verdeel over de schaaltjes en zet ze 30 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van de oven.

  6. 6

    Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur, en zet ze dan ten minste 30 minuten in de koelkast.

  7. 7

    Strooi de rietsuiker op de vlaatjes.

    Zet de kommetjes een paar minuten helemaal bovenaan in de oven onder de hete grill.

    Of karamelliseer de suiker met een brandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.