Recept

Lamskroon met gevulde portobello's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lamskroon met gevulde portobello's is lekker, makkelijk ... en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de bloemkool en de spruitjes kort in gezouten water. Laat uitlekken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met venkelzaadjes. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Hak de noten grof. Verwijder de steeltjes uit de portobello’s. Leg er wat spinazie in en verdeel er de geroosterde spruiten en bloemkool over. Strooi er de noten en geitenkaas over. Besprenkel met olijf- en notenolie en doe in een ovenschaal.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook en hak de rozemarijn. Meng met grof zout en wat olijfolie. Wrijf er de lamskroon mee in en leg ze in een ovenschaal. Zet de portobello’s en de lamskroon 12 à 15 minuten in de oven, tot het lamsvlees mooi roze is.

  4. 4

    Snipper voor de saus de sjalot en een teentje knoflook. Fruit aan in wat boter, samen met de gekneusde rozemarijn. Blus met de rode wijn en de lamsfond en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout en zeef de saus. Doe er de room bij en laat zacht inkoken tot sausdikte.

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het in koteletjes, verdeel over de borden en leg er een gevulde portobello en wat saus bij. Serveer meteen. Werk af met ‘n takje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met gevulde portobello's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!