Perzikplaattaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Zeef in een kom de bloem, samen met het amandelpoeder, maïszetmeel en bakpoeder.
-
2
Roer de boter met de suiker en het snuifje zout tot een luchtige crème. Klop er de eieren een voor een door zodat je een schuimig beslag krijgt. Klop er afwisselend en in porties het meelmengsel en de melk door zodat je een glad beslag krijgt.
-
3
Schep het beslag in het bakblik en spatel glad. Spoel de perziken, snij ze doormidden en verwijder de pit. Druk de perzikhelften met het snijvlak naar boven in het beslag en zet het gebak in het midden van de oven.
-
4
Bak de plaattaart in 50 minuten goudbruin en gaar. Als de bovenkant te snel kleurt, dek de taart dan af met aluminiumfolie. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestuif met poedersuiker, snij in porties en serveer.
-
5
Lekker met een bolletje vanille-ijs erbij.