Recept

Runderpasteitje met rode wijn en ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper ui en knoflook. Bak het vlees aan alle kanten bruin in boter en olijfolie. Voeg ui, knoflook, laurier en tijm toe. Blus met de wijn en de bouillon, kruid met peper en zout en laat 1,5 uur op een zacht vuurtje onder deksel garen. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Los het maiszetmeel op in 60 ml water en voeg toe aan de saus, laat 5 minuten meekoken tot de saus mooi bindt. Laat afkoelen.

  3. 3

    Bekleed de bodem en randen van de pasteivormpjes met het zanddeeg. Vul met de afgekoelde vleessaus en dek af met een rondje bladerdeeg dat je uit de vierkante plakjes bladerdeeg hebt gesneden en druk de randen aan. Bestrijk met losgeklopt ei en maak enkele insnijdingen in het bladerdeeg. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderpasteitje met rode wijn en ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!