Salade niçoise met gegrilde zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade niçoise met gegrilde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar. Spoel ze onder koud stromend water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water.

  2. 2

    Bestrijk de zalm met olijfolie, kruid met peper en zout en gril 3 minuten aan elke kant op de barbecue.

  3. 3

    Spoel de tomaten en snij in partjes. Maak de blaadjes sla los, spoel ze en zwier droog. Pel de ui en snij in ringen.

  4. 4

    Meng de sla met de tomaten, uienringen, olijven, boontjes, aardappelen, ansjovisfilets en kappertjes. Klop de ingrediënten voor de dressing goed los.

  5. 5

    Breek de gegrilde zalm in stukken en doe bij de salade. Lepel er wat vinaigrette over en serveer er de rest in een potje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar. Spoel ze onder koud stromend water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water.

  2. 2

    Bestrijk de zalm met olijfolie, kruid met peper en zout en gril 3 minuten aan elke kant op de barbecue.

  3. 3

    Spoel de tomaten en snij in partjes. Maak de blaadjes sla los, spoel ze en zwier droog. Pel de ui en snij in ringen.

  4. 4

    Meng de sla met de tomaten, uienringen, olijven, boontjes, aardappelen, ansjovisfilets en kappertjes. Klop de ingrediënten voor de dressing goed los.

  5. 5

    Breek de gegrilde zalm in stukken en doe bij de salade. Lepel er wat vinaigrette over en serveer er de rest in een potje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.