Recept

Ossobuco milanese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Rist de blaadjes van 2 takjes rozemarijn. Snipper ze met 4 blaadjes salie jn en meng ze door het zeezout.

  2. 2

    Kruid de schenkels met het zoutmengsel en wentel door de bloem. Maak de wortelen, selder en prei schoon en snij fijn.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak de schenkels aan weerszijden goudbruin. Voeg de fijngesneden groenten toe, sprenkel er wat olijfolie over en laat enkele minuten stoven.

  4. 4

    Giet er de wijn bij en voeg de kerstomaten toe. Kruid met peper en zout. Doe er de rest van de salie, twee takjes rozemarijn en de vleesbouillon bij. Zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.

  5. 5

    Schep de ossobuco over in een ovenschaal en zet minstens anderhalf uur in de oven. Keer het vlees elk half uur om. Dek de schotel af als het vlees of de groenten dreigen te verbranden.

  6. 6

    Maak de gremolata. Spoel de sinaasappel en de citroen en rasp wat van de schil. Snipper de rozemarijnblaadjes, de look en de peterselie. Meng goed en kruid met peper en zout.

  7. 7

    Schep een kalfsschenkel op elk bord, lepel er wat saus over en serveer met de gremolata. Tip! Lekker met risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossobuco milanese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!