Recept

Pasta alla Norma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta alla norma is een Siciliaans gerecht, meer bepaald uit de streek rond Catania. Het is een pasta met tomatensaus, plakjes gefrituurde aubergine en verkruimelde ricotta. 

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergines in dunne plakjes en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 minuten staan, spoel ze dan af met water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak ze in 5 tot 10 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een schone koekenpan. Doe er de knoflook en tomaten bij, kruid met peper en zout en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.

  3. 3

    Kook de pasta al dente in een pan met ruim water en een beetje zout. Laat de pasta uitlekken en verdeel ze over voorverwarmde borden.

  4. 4

    Spoel het basilicum en scheur in stukjes. Bestrooi de pasta met de helft van de ricotta. Als je gewone ricotta gebruikt, moet je ‘m eerst verkruimelen. Giet de tomatensaus erover. Leg er de plakjes aubergine op en bestrooi met de rest van de ricotta en het basilicum. Serveer zonder te roeren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta alla Norma

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!