Gehaktschotel met korstje van zoete aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktschotel met korstje van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met butternutpompoen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water. Pureer ze met de melk en een beetje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en fruit glazig in boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoen en de komijn toe en bak even mee. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in en doe er het gehakt met de pompoenblokjes in. Bedek met een laag puree. Maak met een lepel wat reliëf in de puree. Werk tot slot af met de geraspte cheddar.

  4. 4

    Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water. Pureer ze met de melk en een beetje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en fruit glazig in boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoen en de komijn toe en bak even mee. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in en doe er het gehakt met de pompoenblokjes in. Bedek met een laag puree. Maak met een lepel wat reliëf in de puree. Werk tot slot af met de geraspte cheddar.

  4. 4

    Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.