• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsschnitzel met huisgemaakte frietjes en koolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los in een diep bord. Vul een ander bord met de bloem en nog een ander met het paneermeel. Maak de kalfslapjes iets platter met een vleeshamer. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij tot frietjes. Verhit de friteuse tot 140°C en bak de frieten een eerste keer.

  3. 3

    Rasp de kolen en de wortelen. Snij de appel in staafjes, besprenkel met citroen. Voeg mayonaise, zure room en rozijnen toe. Kruid met peper en zout en meng tot een luchtige salade.

  4. 4

    Bak de schnitzels krokant in een pan met flink wat boter en bak de frieten een tweede keer op 175°C tot ze mooi goudbruin zijn.

  5. 5

    Serveer de schnitzel met de salade, frietjes en eventueel een extra plakje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los in een diep bord. Vul een ander bord met de bloem en nog een ander met het paneermeel. Maak de kalfslapjes iets platter met een vleeshamer. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij tot frietjes. Verhit de friteuse tot 140°C en bak de frieten een eerste keer.

  3. 3

    Rasp de kolen en de wortelen. Snij de appel in staafjes, besprenkel met citroen. Voeg mayonaise, zure room en rozijnen toe. Kruid met peper en zout en meng tot een luchtige salade.

  4. 4

    Bak de schnitzels krokant in een pan met flink wat boter en bak de frieten een tweede keer op 175°C tot ze mooi goudbruin zijn.

  5. 5

    Serveer de schnitzel met de salade, frietjes en eventueel een extra plakje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.