Recept

Ragout van asperges met filet van Mechelse koekoek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en en snij de uiteinden eraf. Laat 8 asperges heel en snij de rest in stukjes van 4 cm. Kook alle asperges in ± 3 minuten beetgaar in 1⁄2 liter lichtgezouten water. Schep ze uit het kookwater, laat ze goed uitlekken en hou het kookwater bij.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook 1 ei 7 minuten, zodat het nog smeuïg is binnenin. Laat het schrikken onder koud water, pel het en hou apart.

  3. 3

    Steek met een dresseerring 2 rondjes uit het bladerdeeg en snij elk rondje doormidden. Klop het resterende ei los en kwast er de bladerdeegmaantjes mee in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 5 minuten goudbruin in de oven. Neem ze uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 140°C.

  4. 4

    Bak de gevogeltefilets aan alle kanten goudbruin in 1 eetlepel boter. Leg ze in
    een ovenschaal, dek af met een vel aluminiumfolie en laat 15 minuten verder garen in de oven. Neem de schaal uit de oven en laat de filets even rusten.

  5. 5

    Borstel de champignons schoon en snij ze in 4. Besprenkel met citroensap en bak kort in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Smelt voor de saus 1 eetlepel boter in een steelpan op een laag vuur en roer er de bloem door. Laat even drogen en voeg dan, al roerend en beetje bij beetje, het aspergekookvocht toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Roer er de room door en kruid met peper en zout. Roer er de gebakken champignons en de aspergestukjes door en warm nog even door.

  7. 7

    Spoel de peterselie en snipper fijn. Schik de filets op 4 borden, leg er telkens 2 hele asperges bij en schep er wat aspergeragout over. Werk af met peterselie. Serveer met een kwartje ei en een bladerdeegmaantje.

    Tip! Lekker met gefrituurde aardappelbolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ragout van asperges met filet van Mechelse koekoek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!