Recept

Risotto met asperges, groene groentjes en kabeljauw

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de diepvrieserwtjes ontdooien en maak de andere groene groenten schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder koud water en zet ze opzij.

  2. 2

    Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij de asperges in stukken van 3 cm. Kook ze in 3 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af, hou het kookvocht bij en los er het bouillonblokje in op.

  3. 3

    Pel het teentje knoflook en snij het doormidden. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Blus met wat witte wijn en kookvocht van de asperges. Laat verdampen en voeg pas opnieuw kookvocht toe als
    het vorige bijna helemaal is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vis in een schaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en gaar 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Doe de asperges – behalve de punten – met de geraspte citroenschil bij de risotto. Warm nog even door. Bak de groene groentjes kort in hete olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe en warm nog even door. Spoel de waterkers.

  6. 6

    Roer de parmezaan met de boter door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en schik er een stukje vis op. Schep er wat groenten bij en werk af met waterkers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met asperges, groene groentjes en kabeljauw

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!