Recept

Salade van biet en raapjes met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schil de rode bietjes en snij in partjes. Borstel de raapjes schoon, verwijder de steeltjes en spoel ze. Snij in partjes. Blancheer de groentepartjes enkele minuten in kokend gezouten water: start met de witte raapjes, daarna de gele. Haal ze eruit en blancheer tot slot de bietjes apart. Laat uitlekken.

  3. 3

    Schik de geblancheerde groenten in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 20 minuten garen in de oven. Hou warm.

  4. 4

    Scheur de ciabatta in kleine stukjes. Overgiet met 4 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm af, hak fijn en strooi over de stukjes brood. Bak de stukjes brood in 5 tot
    10 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  5. 5

    Maak de radicchio schoon, spoel grondig en laat goed uitlekken. Snipper fijn.

  6. 6

    Maak een salade van alle groenten en verbrokkel er de geitenkaas over. Werk af met de korstjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van biet en raapjes met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!