Recept

VIDEO: Pasta (gnocchi) met champignons, citroen en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk winters gerechtje op basis van aardappelen.

bereiding
  1. 1

    Start met het maken van de gnocchi, je kan deze ook kopen of vervangen door een klassiekere tagliatelle. Spoel de ongeschilde aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel ze en laat afkoelen. Plet de aardappelen en maak in het midden een kuiltje. Doe het geklutste ei erin, wat zout erbij en begin met bloem toe te voegen. Doe dit beetje bij beetje.

  2. 2

    Wanneer het deeg samenhangt, kun je gaan kneden. Voeg nu en dan wat bloem toe, tot het deeg goed hanteerbaar is. Laat het deeg even rusten.

  3. 3

    Snij een stuk deeg af en rol er een lange slang van. Snij deze in kleine stukjes van ongeveer 2 cm lang en bestrooi ze met bloem. Rol de stukjes een voor een over een vork.

  4. 4

    Kook de gnocchi in water met wat zout en eventueel wat olie. Zodra ze bovendrijven zijn ze gaar. Giet de gnocchi af en roer meteen wat zout door de pasta zodat het geheel niet kleeft.

  5. 5

    Versnijd de champignons en bak ze stevig aan met de gehakte knoflook. Bak de spekblokjes in een pan met een klontje boter, bewaar ze apart. Blus de pan met de room en het citroensap en meng er de gnocchi, de champignons en de gehakte peterselie door.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!