Recept

Hartige butternut-taart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen, spoel ze en snij ze in blokjes. Snij ook het pompoenvruchtvlees in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappel- en pompoenblokjes in ± 5 minu ten goudbruin. Kruid met peper, zout en cayennepeper, druppel er het sinaasappelsap over en neem de pan van het vuur.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier los. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en snij aan alle randen een reep deeg van ± 2 cm weg. Kwast de randen van de rechthoek rondom in met losgeklopt ei en ‘plak’ er de afgesneden deegrepen bovenop zodat je een opstaande deegrand krijgt.

  3. 3

    Pel de ui, snij doormidden en snij in fijne reepjes. Snij de kaas in kleine blokjes. Verdeel de gebak- ken aardappel- en pompoenblokjes, de uireepjes en de kaasblokjes over de taartbodem en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout. Bak de taart ± 25 minuten in het midden van de warme oven.

  4. 4

    Spoel de rucola en schud droog. Haal de taart uit de oven, laat een beetje afkoelen en werk af met rucola. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige butternut-taart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!