Stoverij met speculaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoverij met speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, snij ze in reepjes. Verhit wat boter in een braadpan en bak het vlees in porties aan alle kanten aan, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.

  2. 2

    Doe opnieuw wat boter in de pan en stoof er de ui in aan. Doe het vlees er weer bij, roer er de mosterd en eventueel ook de appelstroop door. Blus met het bier.

  3. 3

    Verkruimel er de speculaas over. Doe er de laurier en het bouillonblokje bij en breng aan de kook. Zorg ervoor dat het vlees net onderstaat, voeg eventueel nog een beetje water toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 minuten zacht sudderen. Roer af en toe om.

  4. 4

    Voeg de rozijnen toe en schep om. Laat nog 10 minuten verder sudderen en breng het stoofvlees op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Tip!
    Drukke dag? Bereid het stoofvlees in de pan tot het suddert, maar zet het dan afgedekt 2 uur in de oven op 150°C. Je hoeft er dan niet naar om te kijken. Het is bovendien extra lekker met gestoofde worteltjes en kroketten.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, snij ze in reepjes. Verhit wat boter in een braadpan en bak het vlees in porties aan alle kanten aan, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.

  2. 2

    Doe opnieuw wat boter in de pan en stoof er de ui in aan. Doe het vlees er weer bij, roer er de mosterd en eventueel ook de appelstroop door. Blus met het bier.

  3. 3

    Verkruimel er de speculaas over. Doe er de laurier en het bouillonblokje bij en breng aan de kook. Zorg ervoor dat het vlees net onderstaat, voeg eventueel nog een beetje water toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 minuten zacht sudderen. Roer af en toe om.

  4. 4

    Voeg de rozijnen toe en schep om. Laat nog 10 minuten verder sudderen en breng het stoofvlees op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Tip!
    Drukke dag? Bereid het stoofvlees in de pan tot het suddert, maar zet het dan afgedekt 2 uur in de oven op 150°C. Je hoeft er dan niet naar om te kijken. Het is bovendien extra lekker met gestoofde worteltjes en kroketten.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.