Recept

Hartig glutenvrij brood met kruiden en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonder gluten

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm in met olie en bestuif met wat glutenvrije bloem.

  2. 2

    Bak de spekreepjes even aan in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Zeef de bloem met het bakpoeder. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de ei­ dooiers los en spatel de ei­ witten erdoor. Spatel er dan de gezeefde bloem en bak­ poeder door. Roer ten slotte voorzichtig de zonnebloem­ olie door het beslag.

  4. 4

    Voeg de gehakte kruiden, de parmezaan en de gebak­ ken spekreepjes toe aan het beslag. Stort het in de vorm.

  5. 5

    Bak het brood 40 minu­ten in de oven. Test met een prikker of het gaar is. Ont­vorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartig glutenvrij brood met kruiden en spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!