Recept

Limoentaartjes met kokosslagroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Zet de kokoscrème in de koelkast (minstens 5 uur). Maak intussen het deeg. Meng de bloem, het zout en de margarine in de keukenmachine tot een kruimelige massa. Voeg 2 à 3 eetlepels ijswater toe, tot het deeg een bal vormt. Duw de deegbal plat op een bord en zet afgedekt een halfuur in de koelkast.

  2. 2

    Doe de kokosmelk en de honing in een pannetje en laat 25 à 30 minuten zachtjes pruttelen, roer geregeld om. Het mengsel zal inkoken tot 1/3 van het volume, wat dikker worden en iets donkerder kleuren. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette taartvormpjes mee. Dek af met bakpapier en vul de vormpjes met bakparels. Bak 10 minuten blind, verwijder bakpapier en bakparels.

  4. 4

    Spoel de limoenen en de citroen met heet water. Rasp de schil van de limoenen en de citroen, pers de vruchten uit. Doe de eidooiers in een kom en klop een minuutje op. Voeg 300 ml van de ingekookte kokosmelk toe, klop 3 minuten met de mixer. Voeg dan de geraspte schil en limoen- en citroensap toe, klop opnieuw 3 minuten. Verdeel de vulling over de taartbodempjes en zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en zet minstens 3 uur in de koelkast.

  5. 5

    Haal de kokoscrème uit de koelkast en klop 1 minuut op met de mixer. Voeg suiker toe naar smaak en klop nog 4 minuten verder. Werk de taartjes af met een dot kokosslagroom en wat geraspte limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!