Recept

Tong in echte boter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water. Laat ze goed uitdampen. Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid aan beide kanten met peper en zout.

  2. 2

    Smelt in een grote braadpan de helft van de boter. Leg er, zodra de boter begint te sissen, twee vissen in. Bak 5 minuten aan een kant en keer voorzichtig om. Laat aan de andere kant nog 3 tot 4 minuten bakken.

  3. 3

    Hou de vissen warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest bakt. Spoel de komkommers en snij in flinterdunne plakjes. Schep in een kom en schenk er een flinke scheut wittewijnazijn en zonnebloemolie bij.

  4. 4

    Schep de tongen uit de pan. Laat een nieuwe klont boter smelten in de pan. Voeg de peterselie toe en pers de citroen uit bij de boter. Roer even door en giet de schuimende boter over de vis. Serveer er de gekookte aardappelen en de komkommersalade bij. Bestrooi met nog wat extra peterselie.

  5. 5

    Wijntip!
    Niets beter dan een goed vette op eikenhout gelagerde witte chardonnay, met aroma’s van vanille, toast en boter. Een beetje duurder, maar ook excellent is de Santenay 2013 van Vincent de la Remondière (bij Delhai- ze, € 19,99). Volumineus en breed geschakeerd, goed fris, wit fruitig met exotische trekjes en mooi hout van kop tot staart: een aanrader!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tong in echte boter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!