Recept

Wittebonensalade met gebakken zalm, spinazie en portobello's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Week de bonen een nacht in water.

  2. 2

    Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlek­ken en afkoelen.

  3. 3

    Snij de portobello’s in plakken. Pel en snipper de knoflook. Bak de champignons en knof­ look kort even aan, haal van het vuur. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Pel de rode ui, snij ‘m in ringen. Schil en rasp de wortelen.

  4. 4

    Meng de gekookte bonen met de champig­nons, rode ui, spinazie en geraspte wortel.

  5. 5

    Bak de zalm heel kort aan beide kanten. De vis moet vanbinnen nog rosé zijn.

  6. 6

    Maak een vinaigrette van de sesamolie, soja­ saus, maïsolie en rijst­ azijn. Breng op smaak met peper. Maak de sala­ de aan met de vinaigret­ te. Leg er de gebakken zalm op en werk af met zwarte sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittebonensalade met gebakken zalm, spinazie en portobello's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!