Recept

Boterham met hummus en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bestrijk de kip met olijfolie, kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze in een hete grillpan. Leg er de citroen voor de hummus bij, met de snijkant naar onderen. Laat de kip afkoelen, snij in schuine plakken.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de papri­ ka’s op een bakplaat, laat het vel rondom zwart kleuren onder de grill (draai ze gere­ geld). Doe de hete paprika’s in een kom, bedek met een bord en laat even stomen. Zo pel je ze makkelijker. Snij in brede repen.

  3. 3

    Laat de kikkererwten uitlekken. Pel de knoflook. Doe de kikkererwten in een keu­ kenmachine of hakmolentje. Voeg tahin toe, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, komijn­ poeder, peterselie en wat zout. Mix fijn. Pers er sap van de gegrilde citroen bij en roer om. Voeg eventueel extra olijfolie toe.

  4. 4

    Besmeer de sneden zuurdesembrood met een flinke laag hummus, verdeel er de kip en geroosterde paprika over. Kruid met peper en zout en werk af met wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boterham met hummus en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!