Pruimengebak
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pruimengebak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de kwark luchtig met de suiker en vanillesuiker. Roer er het ei en de olie door. Voeg er de bloem en de melk geleidelijk aan toe en meng tot een homogeen deeg. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. 2

    Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Verdeel de pruimhelften over het deeg. Zet de ovenplaat in de oven en bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en strooi er rijkelijk suiker over. Serveer met gezoete slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de kwark luchtig met de suiker en vanillesuiker. Roer er het ei en de olie door. Voeg er de bloem en de melk geleidelijk aan toe en meng tot een homogeen deeg. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. 2

    Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Verdeel de pruimhelften over het deeg. Zet de ovenplaat in de oven en bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en strooi er rijkelijk suiker over. Serveer met gezoete slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.