Bananentaart met bladerdeeg
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bananentaart met bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bereid met verse kaas

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek een rechthoekig bakblik (± 20 x 30) met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de bakvorm. Pel de bananen en snij ze overlangs in plakken. Besprenkel met citroensap.

  2. 2

    Roer de verse kaas glad met het ei, de honing en de gember. Strijk het kaasmengsel uit over het deeg, tot op 1 cm van de rand.

  3. 3

    Halveer het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Doe het met de marmelade in een steelpannetje. Laat op zacht vuur smelten.

  4. 4

    Leg de bananen lichtjes overlappend op de kaasvulling, bestrijk ze met de marmelade. Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek een rechthoekig bakblik (± 20 x 30) met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de bakvorm. Pel de bananen en snij ze overlangs in plakken. Besprenkel met citroensap.

  2. 2

    Roer de verse kaas glad met het ei, de honing en de gember. Strijk het kaasmengsel uit over het deeg, tot op 1 cm van de rand.

  3. 3

    Halveer het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Doe het met de marmelade in een steelpannetje. Laat op zacht vuur smelten.

  4. 4

    Leg de bananen lichtjes overlappend op de kaasvulling, bestrijk ze met de marmelade. Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.