Recept

Schuimige citroentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker luchtige taart

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Meng 200 g zachte boter met 100 g fijne kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 300 g patisseriebloem en een snuifje zout tot een homogeen deeg en kneed goed door.

    Laat 2 uur in de koelkast rusten.

    Was de citroenen, wrijf droog, rasp de schil en pers het sap uit.

    Verwarm de oven voor op 200 °C

  2. 2

    Rol het deeg op een schoon, met bloem bestoven werkvlak, uit tot 35 cm diameter en 1/2 cm dik. Leg het in een ingevette, met bloem bestoven bakvorm van 30 cm diameter en prik meermaals met een vork in het deeg. Bedek met bakpapier en bakbonen of knikkers en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Verwijder het bak papier en de bonen of knikkers en bak nog 5 à 8 minuten verder op 180°C.

  3. 3

    Smelt 120 g boter en meng er 5 eieren, het citroensap en de schilletjes, 200 g suiker en een snuifje zout door. Roer tot een gladde massa. Giet die in de taartbodem en bak 25 minuten op 180°C.

  4. 4

    Haal de taart uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 150° C.

    Klop 3 eiwitten met 100 g poedersuiker stijf.

    Verdeel luchtig over de taart en bak nog 10 minuten verder.

    Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schuimige citroentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!