Gegrilde maïskolf met spicy balletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde maïskolf met spicy balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren en het ‘hooi’ van de maïskolven. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Wrijf de kolven dan in met olijfolie en bestrooi ze met de helft van de Spaanse pepertjes, peper en zout. Gril kort aan alle kanten op de barbecue of in een grilpan. Snij in stukken. Meng het gehakt met de rest van de pepertjes, de fijngesneden munt, ui en koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en bak die gaar. Serveer bij de maïs. Geef er limoenpartjes bij. Bestrooi met oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren en het ‘hooi’ van de maïskolven. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Wrijf de kolven dan in met olijfolie en bestrooi ze met de helft van de Spaanse pepertjes, peper en zout. Gril kort aan alle kanten op de barbecue of in een grilpan. Snij in stukken. Meng het gehakt met de rest van de pepertjes, de fijngesneden munt, ui en koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en bak die gaar. Serveer bij de maïs. Geef er limoenpartjes bij. Bestrooi met oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.