Recept

Tarte salée met gele paprika’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de ovengrill goed heet worden. Halveer de paprika’s en verwijder steel en zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op een bakplaat. Zet de paprika’s zo’n 15 minuten onder de grill of tot het vel zwart blakert en blazen vormt. Haal uit de oven en leg er een vochtige keukendoek op. Laat afkoelen, pel de paprika’s en snij ze nog eens doormidden.

  2. 2

    Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Vet een taartvorm van 24 à 26 cm diameter in met boter en leg er het kruimeldeeg in. Dek af met een vel bakpapier en vul met een steunvulling van droge erwten of bonen. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de vulling. Laat de oven aan staan.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en de pistou en kruid met peper en zout. Dep de stukken paprika goed droog met keukenpapier. Verdeel de helft over de voorgebakken taartbodem en giet er het eimengsel over. Bak 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Leg de rest van de paprika’s op de taart en verdeel er in toefjes de mascarpone over. Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Bak de taart nog 10 minuten verder. Ontvorm en laat lauw worden op een rooster.

  5. 5

    Maak intussen het slaatje. Snij de venkel in flinterdunne plakjes. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en de ui in dunne ringen. Maak een vinaigrette van het citroensap, de olijfolie, peper en zout. Werk de taart af met een plukje verse tijm en serveer met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte salée met gele paprika’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!