Recept

Maïssoep met kokosroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel en snipper de pepertjes (zonder zaadjes). Spoel en hak de spinazie. Laat de maïs goed uitlekken.

  2. 2

    Pureer de ui, knoflook en pepertjes in de blender tot een gladde pasta. Bak de pasta 2 minuten in 1 el zonnebloemolie. Blus met de bouillon. Roer er de kokosmelk door en breng aan de kook.

  3. 3

    Schil de wortelen, snij ze in blokjes en doe ze bij de soep. Laat 10 minuten koken. Doe er de maïs en spinazie bij en laat 3 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met gehakte koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maïssoep met kokosroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!