Recept

Lamsblokjes met paprika en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik voor dit gerecht een sappige, ontbeende bout of schouder. Er mag wat vet aan zitten, dat smelt volledig weg en geeft extra smaak. Zelfs het bot kun je erbij leggen, voor extra smaak. Verwijder het vlak voor het serveren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de blokjes lamsvlees in een ovenschaal. Voeg er de rodewijnazijn, de olijfolie, de tomatenpuree en de knoflook aan toe. Laat een kwartiertje marineren in de koelkast. Breng de vleesbouillon aan de kook.

  2. 2

    Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten bakken. Dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water en meteen daarna in ijskoud water. Verwijder het vel, snij ze in kwartjes en verwijder de pitten. Snij de kwartjes vervolgens in blokjes. Spoel de paprika's, halveer ze verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. 3

    Haal het lamsvlees uit de oven. Overgiet het vlees met de kokende bouillon. Doe er de tomaten en paprika's bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.

  4. 4

    Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en zet ze terug in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 170°C en laat het vlees nog 1 uur zachtjes verder garen. Controleer na een half uur of er nog genoeg vocht in de ovenschaal is en doe er eventueel nog een beetje extra kokende bouillon bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsblokjes met paprika en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!