Pappardelle met groene asperges en tuinbonen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pappardelle met groene asperges en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon, breek het harde uiteinde eraf. Blancheer de tuinbonen, laat schrikken onder koud water en duw ze uit het vliesje. Snij de courgette in lange linten, dit lukt het beste met een mandoline. Pel de knoflook, snij ‘m in dunne plakjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Omwikkel elke asperge met een plakje ham, leg ze in een ovenschaal en bestrooi met parmezaan. Besprenkel met olijfolie. Bak de asperges 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de pappardelle gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Maak de pesto. Doe de munt- en basilicumblaadjes in een blender. Voeg amandelpoeder en 4 eetlepels olijfolie toe, mix tot een pasta. Voeg eventueel extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Stoof de courgettelinten met de knoflook in wat olijfolie, doe er de tuinbonen bij en stoof even verder. Meng er de pesto en de pasta door. Werk af met de gebakken asperges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon, breek het harde uiteinde eraf. Blancheer de tuinbonen, laat schrikken onder koud water en duw ze uit het vliesje. Snij de courgette in lange linten, dit lukt het beste met een mandoline. Pel de knoflook, snij ‘m in dunne plakjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Omwikkel elke asperge met een plakje ham, leg ze in een ovenschaal en bestrooi met parmezaan. Besprenkel met olijfolie. Bak de asperges 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de pappardelle gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Maak de pesto. Doe de munt- en basilicumblaadjes in een blender. Voeg amandelpoeder en 4 eetlepels olijfolie toe, mix tot een pasta. Voeg eventueel extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Stoof de courgettelinten met de knoflook in wat olijfolie, doe er de tuinbonen bij en stoof even verder. Meng er de pesto en de pasta door. Werk af met de gebakken asperges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.