Recept

Pastarol gevuld met erwten-andijviepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegetarische pastarol

bereiding
  1. 1

    Stort de bloem op een werkblad. Maak een kuiltje en breek er het ei in. Meng met een vork het ei onder de bloem tot je een vaster deeg krijgt. Kneed verder met je handen, rol tot een bol, doe er plasticfolie rond en leg in de koelkast.

  2. 2

    Bak de ui en look goudbruin. Blancheer de erwten en de andijvie enkele minuten in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Mix fijn. Schep er het ui-knoflookmengsel, de pijnboompitten, de geitenkaas en de dille onder.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een dun, vierkant vel of gebruik een pastamachine. Leg het vel op een stuk plasticfolie. Verdeel het erwten-andijviemengsel gelijkmatig en dun over de pasta. Houdt bij de buitenste randen 1 cm vrij. Rol de rol op, zoals je sushi oprolt, en draai de uiteinden goed vast. Leg de rol 20 minuten in gezouten kokend water.

  4. 4

    Haal uit het water, verwijder de folie en leg de rol in een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en zet nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Snijd de rol in plakken en serveer op een bedje van andijvie. Garneer met wat salieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastarol gevuld met erwten-andijviepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!