Paling in ’t groen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paling in ’t groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een traditioneel, typisch Vlaams gerecht en daar houd ik van. Het geheim zit in de kruidenmix, die je geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Net zoals bij andere stoofpotjes is ook deze paling de dag nadat je hem gemaakt hebt op zijn lekkerst.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Spoel alle verse kruiden, dep ze droog en hak ze.

  2. 2

    Fruit de sjalot met de suiker in een flinke klont boter. Doe er de blokjes paling bij en bak ze aan beide kanten goudbruin.

  3. 3

    Voeg er de gehakte kruiden, de spinazie en de gehakte zurkel aan toe en giet er de witte wijn bij. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper. Laat de paling 20 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen tot het visvlees loskomt van de graat. Bestrooi de paling met peterselie en geef er frietjes of stokbrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Spoel alle verse kruiden, dep ze droog en hak ze.

  2. 2

    Fruit de sjalot met de suiker in een flinke klont boter. Doe er de blokjes paling bij en bak ze aan beide kanten goudbruin.

  3. 3

    Voeg er de gehakte kruiden, de spinazie en de gehakte zurkel aan toe en giet er de witte wijn bij. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper. Laat de paling 20 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen tot het visvlees loskomt van de graat. Bestrooi de paling met peterselie en geef er frietjes of stokbrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.