Recept

Stevige maaltijdsoep met lamsgehaktballetjes en bulgur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng het lamsgehakt met het ei en de panko en breng op smaak met de harissa, munt, peper en zout. Pers er het teentje knoflook bij. Rol er balletjes van en kook ze 5 minuten in lichtgezouten water.

  2. 2

    Stoof intussen de ui even aan in een beetje olijfolie. Voeg de stukken wortel en pastinaak toe en laat even meestoven. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes stoven tot de groenten beetgaar zijn.

  3. 3

    Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe een flinke schep bulgur in elk bord en leg er enkele balletjes bij. Schep er de soep over en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stevige maaltijdsoep met lamsgehaktballetjes en bulgur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!