Zalmfilet met balsamicoglazuur en zoetzure groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmfilet met balsamicoglazuur en zoetzure groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en schil de jonge wortelen. Laat het loof aan de wortelen. Kook de groenten beetgaar in een bodempje water.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Stoof de knoflook aan in olijfolie in een sauspannetje. Voeg de witte wijn, honing, balsamicoazijn en mosterd toe. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Laat even inkoken en haal van het vuur.

  3. 3

    Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het balsamicoglazuur. Hou wat glazuur apart. Zet de zalmfilets 10 tot 14 minuten in de oven.

  4. 4

    Stoof de sjalotten en wortelen aan in de rest van het glazuur. Verdeel de vis over 4 borden en schik er de groenten bij. Giet er het glazuur over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en schil de jonge wortelen. Laat het loof aan de wortelen. Kook de groenten beetgaar in een bodempje water.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Stoof de knoflook aan in olijfolie in een sauspannetje. Voeg de witte wijn, honing, balsamicoazijn en mosterd toe. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Laat even inkoken en haal van het vuur.

  3. 3

    Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het balsamicoglazuur. Hou wat glazuur apart. Zet de zalmfilets 10 tot 14 minuten in de oven.

  4. 4

    Stoof de sjalotten en wortelen aan in de rest van het glazuur. Verdeel de vis over 4 borden en schik er de groenten bij. Giet er het glazuur over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.