Zalmfilet in een briochejasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmfilet in een briochejasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker krokant

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de spitskool in brede repen. Laat bij de bakker 16 dunne plakjes van het briochebrood snijden.

  2. 2

    Leg op het werkblad 4 vellen aluminiumfolie open en beleg telkens met 4 sneetjes briochebrood. Bestrijk ze met room en dek af met vershoudfolie. Laat 20 minuten trekken.

  3. 3

    Kruid de zalmfilets met peper en zout. Haal de vershoudfolie van het brood en leg op elk portie een stuk zalmfilet.

  4. 4

    Vouw het brood rond de vis en wikkel elk pakketje in vershoudfolie. Leg in de koelkast tot u de vis gaat bakken.

  5. 5

    Maak de peterseliepesto. Mix de peterselie en voeg er in een straaltje olie aan toe, tot u de pesto dik genoeg vindt. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Stoof de spitskool aan in boter. Overgiet met de witte wijn en 1,5 dl room. Laat 10 minuten garen onder deksel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  7. 7

    Bak de cantharellen even op in wat hete boter. Breng op smaak met peper en zout.

  8. 8

    Haal de zalmpakketjes uit de vershoudfolie en bak ze in een pan met hete boter mooi krokant (3 à 4 minuten aan elke kant). Serveer met de spitskool, cantharellen en peterseliepesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de spitskool in brede repen. Laat bij de bakker 16 dunne plakjes van het briochebrood snijden.

  2. 2

    Leg op het werkblad 4 vellen aluminiumfolie open en beleg telkens met 4 sneetjes briochebrood. Bestrijk ze met room en dek af met vershoudfolie. Laat 20 minuten trekken.

  3. 3

    Kruid de zalmfilets met peper en zout. Haal de vershoudfolie van het brood en leg op elk portie een stuk zalmfilet.

  4. 4

    Vouw het brood rond de vis en wikkel elk pakketje in vershoudfolie. Leg in de koelkast tot u de vis gaat bakken.

  5. 5

    Maak de peterseliepesto. Mix de peterselie en voeg er in een straaltje olie aan toe, tot u de pesto dik genoeg vindt. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Stoof de spitskool aan in boter. Overgiet met de witte wijn en 1,5 dl room. Laat 10 minuten garen onder deksel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  7. 7

    Bak de cantharellen even op in wat hete boter. Breng op smaak met peper en zout.

  8. 8

    Haal de zalmpakketjes uit de vershoudfolie en bak ze in een pan met hete boter mooi krokant (3 à 4 minuten aan elke kant). Serveer met de spitskool, cantharellen en peterseliepesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.