Zachte chocolademoelleux
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zachte chocolademoelleux

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het dessert dat je verrast

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de vanillesaus. Breng in een pan de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Giet de kokende melk op het eimengsel onder voortdurend kloppen. Giet alles weer in de pan van de melk en laat op een zacht vuurtje al roerend indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de koude room door de saus. Zet opzij om af te koelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Klopp voor de moelleux de eieren en de dooier met de suiker op tot een dikke witte massa. Smelt de boter met de chocolade in de microgolfoven. Spatel het eimengsel door de gesmolten chocolade. Spatel er daarna heel voorzichtig de gezeefde bloem door.

  4. 4

    Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes. Bak 8 minuten in de oven.

  5. 5

    Serveer de al dan niet ontvormde warme moelleux met de vanillesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de vanillesaus. Breng in een pan de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Giet de kokende melk op het eimengsel onder voortdurend kloppen. Giet alles weer in de pan van de melk en laat op een zacht vuurtje al roerend indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de koude room door de saus. Zet opzij om af te koelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Klopp voor de moelleux de eieren en de dooier met de suiker op tot een dikke witte massa. Smelt de boter met de chocolade in de microgolfoven. Spatel het eimengsel door de gesmolten chocolade. Spatel er daarna heel voorzichtig de gezeefde bloem door.

  4. 4

    Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes. Bak 8 minuten in de oven.

  5. 5

    Serveer de al dan niet ontvormde warme moelleux met de vanillesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.