Herfstgratin met krokante uiringen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Herfstgratin met krokante uiringen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij alle groenten (biet, pompoen, pastinaak, aardappel) in fijne repen. Beboter een ovenschaal en schep de groenten erin.

  2. 2

    Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in ‘n beetje boter. Bestrooi met 4 eetlepels bloem en laat even droog koken. Blus met de melk en roer tot een gladde saus. Voeg de roomkaas toe en breng verder op smaak met peper en zout. Lepel de saus over de groenten.

  3. 3

    Snij de gewone en rode ui in ringen. Maak de ringen los en bak ze kort in een bodempje olijfolie, bestrooi met 2 eetlepels bloem. Leg de ringen mee op de groenten en strooi er de geraspte cheddar over. Bak 40 minuten in de oven. Werk af met verse salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij alle groenten (biet, pompoen, pastinaak, aardappel) in fijne repen. Beboter een ovenschaal en schep de groenten erin.

  2. 2

    Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in ‘n beetje boter. Bestrooi met 4 eetlepels bloem en laat even droog koken. Blus met de melk en roer tot een gladde saus. Voeg de roomkaas toe en breng verder op smaak met peper en zout. Lepel de saus over de groenten.

  3. 3

    Snij de gewone en rode ui in ringen. Maak de ringen los en bak ze kort in een bodempje olijfolie, bestrooi met 2 eetlepels bloem. Leg de ringen mee op de groenten en strooi er de geraspte cheddar over. Bak 40 minuten in de oven. Werk af met verse salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.