Tarte tatin van aardbei en rabarber
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van aardbei en rabarber

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met het zout en de suiker. Meng het met de boter tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een bal. Laat in vershoudfolie een uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter en 70 g van de suiker smelten in een steelpannetje.

  3. 3

    Maak de rabarber schoon en snij ’m in stukjes. Spoel de aardbeien en snij ze doormidden. Verdeel het fruit over de taartvorm. Giet er de met de suiker gesmolten boter over en strooi er de rest van de suiker over.

  4. 4

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot het iets groter is dan de vorm. Rol het rond de deegrol en leg het zo voorzichtig op het fruit. Duw de zijkanten naar binnen. Prik enkele gaatjes in het deeg. Bak de taart 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en draai de taart dan om op een bord. Serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met het zout en de suiker. Meng het met de boter tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een bal. Laat in vershoudfolie een uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter en 70 g van de suiker smelten in een steelpannetje.

  3. 3

    Maak de rabarber schoon en snij ’m in stukjes. Spoel de aardbeien en snij ze doormidden. Verdeel het fruit over de taartvorm. Giet er de met de suiker gesmolten boter over en strooi er de rest van de suiker over.

  4. 4

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot het iets groter is dan de vorm. Rol het rond de deegrol en leg het zo voorzichtig op het fruit. Duw de zijkanten naar binnen. Prik enkele gaatjes in het deeg. Bak de taart 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en draai de taart dan om op een bord. Serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.