Recept

Minipizza’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.

  2. 2

    Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.

  3. 3

    Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze tot een bal. Duw ze plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.

  6. 6

    Snij de tomaten in plakken van ½ cm dik. Leg op elk stukje deeg een plakje tomaat en duw lichtjes aan. Bestrooi met tijm, bieslook en wat zout.

  7. 7

    Verdeel de kaas over de pizza’s en maal er wat peper over. Bak ze 12 minuten in de oven en bestrooi met gehakt basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipizza’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!