Recept

Hete bliksem met appelschijfjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Favoriet van de kids
 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Kruid met zout en flink wat peper. Laat 5 minuten onder deksel verder garen.

  3. 3

    Schil de appels (maar hou 1 exemplaar apart voor de appelschijfjes). Verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Stoof de appeltjes onder deksel gaar in een bodempje water met suiker naar smaak.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in en leg een dikke laag appelmoes. Leg hierop het gehakt en daar bovenop de puree.

  5. 5

    Snij de ongeschilde appel in heel dunne plakjes (dit lukt het beste met een mandoline). Leg ze dakpansgewijs als afwerking op de schotel. Verdeel 25 g boter in vlokjes over de appelschijfjes. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hete bliksem met appelschijfjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!