Recept

Pastei van zalm en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de spinazie en blancheer hem 3 minuten in gezouten water. Spoel meteen met koud water en laat goed uitlekken. Hak de spinazie grof.

  3. 3

    Snij de verse zalmfilet in blokjes en snij de gerookte zalm in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.

  4. 4

    Klop 2 eieren los met peper en zout. Vermeng ze met de spinazie en de zure room. Voeg de zalmblokjes, zalmreepjes en pijnboompitten toe. Schep voorzichtig om. Kruid met nootmuskaat.

  5. 5

    Leg een vel bladerdeeg in een ingevette, ronde bakvorm en schep er het zalmspinaziemengsel in. Dek af met een tweede vel deeg en druk de randen stevig aan. Kwast de bovenkant in met losgeklopt ei. Maak in het midden een gaatje om de stoom te laten ontsnappen. Bak 30 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastei van zalm en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!