Vispannetje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vispannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schatten uit de zee

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de mosselen meerdere keren met koud water. Doe ze in een pan.

  3. 3

    Hak de selder en wortel fijn, doe ze bij de mosselen. Zet het deksel op de pan en breng ze op hevig vuur aan de kook. Laat ze open komen.

  4. 4

    Haal de mosselen uit de schelp. Zeef het kookvocht en bewaar het.

  5. 5

    Rol de tong op (velkant binnenin). Snij de zalm en zeeduivel in stukken. Verdeel vis en champignons over ingevette ovenschaaltjes. Overgiet met wijn en citroensap. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Schenk het kookvocht van de vis bij het vocht van de mosselen. Breng aan de kook en bind met maïszetmeel, opgelost in wat melk. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Verdeel de mosselen en garnalen over de vispannetjes. Lepel er de saus over. Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel. Laat eventjes kleuren onder de ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de mosselen meerdere keren met koud water. Doe ze in een pan.

  3. 3

    Hak de selder en wortel fijn, doe ze bij de mosselen. Zet het deksel op de pan en breng ze op hevig vuur aan de kook. Laat ze open komen.

  4. 4

    Haal de mosselen uit de schelp. Zeef het kookvocht en bewaar het.

  5. 5

    Rol de tong op (velkant binnenin). Snij de zalm en zeeduivel in stukken. Verdeel vis en champignons over ingevette ovenschaaltjes. Overgiet met wijn en citroensap. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Schenk het kookvocht van de vis bij het vocht van de mosselen. Breng aan de kook en bind met maïszetmeel, opgelost in wat melk. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Verdeel de mosselen en garnalen over de vispannetjes. Lepel er de saus over. Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel. Laat eventjes kleuren onder de ovengrill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.