Gevulde inktvis met gegrilde groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde inktvis met gegrilde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en de courgettes en snij in blokjes. Pel de ui en snij in ringen. Doe de groenten met de ongepelde teentjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schuif 25 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

  2. 2

    Gebruik 6 inktvissen om te vullen, hou de andere 2 apart. Week het brood in de melk en knijp goed uit. Verwijder de tentakels van de te vullen inktvissen en hak ze fijn. Pel en pers 1 teentje knoflook. Spoel de bladpeterselie en snipper fijn.

  3. 3

    Meng het brood met de gehakte tentakels, knoflook en peterselie. Voeg de parmezaan, het paneermeel, een scheutje olijfolie en peper en zout toe en schep goed. Vul er de 6 inktvistubes mee en sluit ze onderaan met een cocktailprikker.

  4. 4

    Pel en pers het overige teentje knoflook en fruit aan in flink wat olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en laat even kleuren. Blus met de wijn en de passata en leg er de gevulde inktvissen in. Laat 12 tot 15 minuten stoven.

  5. 5

    Snij de tubes van de overige 2 inktvissen in schijfjes. Hou de tentakels heel. Bak ze goudbruin en gaar in olijfolie.

  6. 6

    Serveer de groenten met de inktvis in de saus en verdeel er de gebakken inktvis bovenop. Werk af met bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en de courgettes en snij in blokjes. Pel de ui en snij in ringen. Doe de groenten met de ongepelde teentjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schuif 25 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

  2. 2

    Gebruik 6 inktvissen om te vullen, hou de andere 2 apart. Week het brood in de melk en knijp goed uit. Verwijder de tentakels van de te vullen inktvissen en hak ze fijn. Pel en pers 1 teentje knoflook. Spoel de bladpeterselie en snipper fijn.

  3. 3

    Meng het brood met de gehakte tentakels, knoflook en peterselie. Voeg de parmezaan, het paneermeel, een scheutje olijfolie en peper en zout toe en schep goed. Vul er de 6 inktvistubes mee en sluit ze onderaan met een cocktailprikker.

  4. 4

    Pel en pers het overige teentje knoflook en fruit aan in flink wat olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en laat even kleuren. Blus met de wijn en de passata en leg er de gevulde inktvissen in. Laat 12 tot 15 minuten stoven.

  5. 5

    Snij de tubes van de overige 2 inktvissen in schijfjes. Hou de tentakels heel. Bak ze goudbruin en gaar in olijfolie.

  6. 6

    Serveer de groenten met de inktvis in de saus en verdeel er de gebakken inktvis bovenop. Werk af met bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.