Recept

Tomatensoep met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Maak kleine balletjes van het gehakt. Rol ze door bloem. Breng de vleesbouillon aan de kook en kook de balletjes er 3 minuten in. Verwijder ze met een schuimspaan en zet opzij. Laat de bouillon afkoelen.

  2. 2

    Verwijder het kroontje van de tomaten en spoel ze. Verdeel de tomaten in kwartjes.

  3. 3

    Spoel het preiwit en de selder. Schil de ui en de aardappel. Hak alles in stukken.

  4. 4

    Stoof de tomaat en de andere groenten 5 minuten in een pan met de boter. Strooi de bloem bij de groenten en roer goed om. Voeg de tomatenpuree toe en laat het mengsel al roerend nog even aanstoven.

  5. 5

    Voeg de bouillon al roerend toe. Knoop de takjes tijm, de peterselie en het blaadje laurier tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.

  6. 6

    Verwijder het tuiltje. Mix de soep met een staafmixer. Duw ze met een pollepel door een fijne zeef en zet ze in een andere pan op een zacht vuur. Voeg een scheutje ketchup en de balletjes toe. Breng de soep weer aan de kook. Verdeel de soep over borden en werk af met een scheutje room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!