Recept

Pastei van kip en kastanjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bak de spekblokjes knapperig in een likje olie. Laat ze drogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan, in een likje boter of olie, de uiringen glazig. Doe er de champignons bij. Bak alles 2 minuten op hoog vuur. Laat drogen op keukenpapier.

  4. 4

    Kruid de kipreepjes met peper en zout. Bak ze goudbruin in boter of olie.

  5. 5

    Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Vermeng kip, groenten en spekjes. Doe er de kastanjes, de walnoten en de losgeklopte eieren bij. Schep goed om.

  7. 7

    Leg een vel bladerdeeg op het bakpapier in een ronde, middelgrote bakvorm. Druk het deeg goed tegen de rand. Schep er de vulling in. Dek af met een tweede vel bladerdeeg en druk stevig aan.

  8. 8

    Bestrijk het deegdeksel lichtjes met olie of gesmolten boter. Zet 35 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastei van kip en kastanjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!