Recept

Champignonflensjes met mosterd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de boekweitbloem met de tarwebloem. Maak een kuiltje in in het midden van de bloem. Giet er wat melk in, roer om. Giet er in een straaltje eerst de rest van de melk bij en vervolgens het water. Roer krachtig.

  2. 2

    Doe er een voor een de eieren bij en ten slotte de gesmolten boter. Klop stevig op tot een dik vloeibaar beslag. Laat het 1 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Pel de sjalot en snipper fijn. Wrijf de champignons droog schoon en snij ze in plakjes. Pel en plet de knoflook.

  4. 4

    Fruit de sjalotsnippers glazig in een nootje boter. Laat de champignons kort meebakken. Doe er de knoflook en de room bij. Laat 1 minuut koken.

  5. 5

    Roer er de mosterd door en kruid bij met peper en zout.

  6. 6

    Bak in een grote koekenpan flinterdunne pannenkoeken. Schep er de warme champignonsaus op.

  7. 7

    Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignonflensjes met mosterd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!