Recept

Tomaat garnaal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor. Spoel de coeur de boeuf tomaten en snij in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat samen met de ongepelde knoflook, tijm en laurier. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout en schuif anderhalf uur in de oven. Neem uit de oven, schep er de knoflook en de kruiden uit en snij de tomaat in fijne blokjes tot compote.

  2. 2

    Snij het brood, zonder korst in heel fijne blokjes. Bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Maak de gekonfijte tomaten. Dompel de tomaatjes enkele seconden onder in kokend water, spoel ze onder ijskoud water. Pel ze.

  4. 4

    Neem 1 liter water en voeg de suiker en de azijn toe. Laat inkoken en verdeel in 2 gelijke delen. Schep de gele kerstomaatjes samen met kerriepoeder naar smaak in het eerste deel, de rode kerstomaten samen met de steranijs in het tweede. Schep de zwarte kerstomaten samen met een flinke scheut donkere balsamicoazijn in het derde deel. Zet minstens 1 nacht koel weg.

  5. 5

    Doe de gepelde garnalen in een dresseerring en werk af met de gekonfijte tomaatjes, een koffielepel van de tomatencompote en eventueel een lepeltje zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomaat garnaal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!