Recept

Spaans eenpanspotje met salami, kip en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mediterraans stoofpotje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de uien, snij ze in ringen. Pel snipper de knoflook. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Schil de aardappelen. Snij de kipfilets in reepjes. Pel de scampi's, snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het darmkanaal. Snij de worst in plakjes. Hak de peterselie.

  2. 2

    Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat wat afkoelen en snij ze in blokjes. Kook de linzen 10 minuten in de kippenbouillon met de knoflook.

  3. 3

    Kruid de kipreepjes met paprikapoeder, peper en zout. Bak ze in olijfolie.

  4. 4

    Doe er de uien en de courgette bij. Laat ze kort meebakken. Doe er de aardappelen, linzen en bouillon bij. Laat 10 minuten sudderen.

  5. 5

    Bak de scampi's kort op een hevig vuur, in een likje olijfolie.

  6. 6

    Doe de worst met de scampi's bij het stoofpotje en laat goed doorwarmen. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!